Waarom ventilatiekanalen isoleren?

Wilt u er zeker van zijn dat uw ventilatiekanalen goed ventileren? Dan is het verstandig om ze goed te isoleren. Een ventilatiekanaal met een goede isolatie zorgt voor een betrouwbare toevoer en afvoer van lucht. Wat is de beste isolatie voor uw gebouw? Dat hangt uiteraard af van uw situatie, wensen en bouwproject. LIS Luchtinstallatie heeft veel ervaren specialisten in dienst die exact weten hoe ze het beste voor u geïsoleerde ventilatiekanalen moeten aanleggen. Hierdoor hoeft u niet zelf deze ingewikkelde keuze te maken, zoals over de vorm (bijvoorbeeld rond, vierkant of rechthoekig) en het soort materiaal.

Het nut van goede isolatie van uw ventilatiekanaal

Het goed isoleren van uw ventilatiekanalen is om verschillende redenen belangrijk. De ventilatie wordt efficiënte wanneer het warmteverlies minder is. U kunt daardoor beter de temperatuur regelen, waardoor u bespaart op energiekosten. Ventilatiekanalen die buitenlucht aanzuigen worden overigens vaak weer anders geïsoleerd. De andere vorm van isolatie is erop gericht om condensatie op de ventilatiekanalen te voorkomen.

Ventilatiekanalen isoleren en isolatie

Een specialist in isolerende ventilatiekanalen

De isolatie van ventilatiekanalen is niet altijd eenvoudig. Voor het goed isoleren moeten de afmetingen nauwkeurig in ogenschouw worden genomen. Ook de keuze voor het type ventilatiekanaal is belangrijk, evenals de bevestiging van de ventilatiesystemen. Deze systemen regelen immers het transport van lucht tussen ventilatoren en luchtroosters.

Waarom wordt lucht verplaatst? Het doel van de luchtverplaatsing is om de luchtcondities op een vooraf vastgesteld niveau te houden. Via de ventilatiekanalen wordt vervuilde lucht afgevoerd en schone lucht toegevoerd. Ook wordt koude en warme lucht toegevoerd en afgevoerd. Dit proces is veel efficiënter bij een goede isolatie. Het goed isoleren van uw ventilatiekanalen zorgt ervoor dat u verzekerd bent van verse lucht. Ook voorkomt u onnodige energieverspilling. Bel ons gerust voor vrijblijvend advies over de mogelijkheid van isolatie van uw ventilatiekanalen.

LIS Luchtinstallatie Specialisten: flexibel en ervaren

LIS Luchtinstallatie Specialisten staat voor korte lijnen tussen directie, projectbegeleiding, voorbereiding, leveranciers en montageploegen. Dankzij deze korte lijnen spelen wij snel in op gewijzigde situaties. Deadlines worden zo strak mogelijk door ons nageleefd. Onze diensten voor de isolatie van ventilatiekanalen zijn beschikbaar in Zuid-Holland, Noord-Holland en Utrecht.

Neem contact met ons op

Heeft u professioneel advies nodig over de keuze voor het type ventilatiekanaal en bijbehorende isolatie? De specialisten van LIS Luchtinstallatie zijn u graag van dienst. Wij verzorgen voor u het professioneel isoleren van uw ventilatiesystemen. Neem contact op door te bellen naar 0252-751886 of een mail te sturen naar info@lis-lucht.nl. We geven u graag vrijblijvend advies over de isolatie van uw ventilatiekanalen.